AHAD GASANOV

ahadgasanov

Syntynyt 1958.

Pietarin taideakatemiasta 1998 valmistunut Ahad Gasanov on ollut tuttu näky jo useita vuosia Turun toreilla ja kaduilla. Pietarissa ateljeetaan pitävä taiteilija on asunut osan ajastaan
Turussa jo usean vuoden ajan, maalaten turkuaiheisia värikkäitä impressionistisiä töitä. Hänen töistään huokuu liike ja elämä.

Vuosien aikana Ahad on tutustunut Turun historiaan ja kulttuuriin. Uudet mielenkiintoiset näkymät ja sommitelmat yhdistävät hänen töissään uuden ja vanhan. Värien käytössä hän edustaa ranskalaista koulukuntaa, ja hänen esikuvinaan ovat olleet mm. Manet, Degas, Monet, ym. tunnetut ranskalaiset impressionistit. "Mitään oikotietä mihinkään taidesuuntaan ei ole olemassa", sanoo Ahad. "Ensin pitää osata piirtää ja sitten vasta voi erikoistua ja löytää oman tyylisuuntansa", yli kymmenen vuotta taidekoulutusta saanut Ahad kiteyttää. Ahadilla on useita taideopiskelijoita oppilainaan Pietarissa.

Ahadin taidot ovat todenneet myös Venäjän museot, jotka ovat työllistäneet Ahadia lukuisilla tilaustöillä.

Ahad on osallistunut usean vuoden ajan Pietarin Taiteilijaliiton kevät- ja syksynäyttelyihin, sekä pitänyt useita näyttelyitä Venäjällä ja Euroopassa. Gasanovin taidetta on yksityiskokoelmissa Suomen lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa ja Italiassa.

Yhteystiedot

Teoksen tiedot: